Site-ul PROIS-NV este în curs de reconstructie.
Va asteptam in curand pe noul site!

Despre PROIS-NV

Pactul Regional Nord-Vest pentru Ocupare și Incluziune Socială (PROIS-NV) este cea mai puternică și mai reprezentativă structură asociativă din Regiunea de Nord-Vest care grupează actori sociali (firme, ONG-uri, universități, Consilii Județene, AJOFM-uri, Inspectorate școlare etc) interesați în dezvoltarea resurselor umane și, în acest context, în absorbția fondurilor europene de coeziune puse la dispoziția României prin Fondul Social European / POS DRU. În acest moment, PROIS-NV are 59 de membri, aceștia implementând, în calitate de solicitanți sau parteneri, peste 150 de proiecte co-finanțate de Fondul Social European cu valoarea totală de peste 140 milioane EURO. Lista actualizată a membrilor poate fi consultată la adresa: http://www.prois-nv.ro/lista-membrilor.

Rolul PROIS-NV este de a reprezenta interesele membrilor și a Regiunii de Nord-Vest în relație cu autoritățile centrale sau cu alți parteneri de la nivel regional, național sau internațional. De asemenea, Pactul are rolul de a promova și sprijini politicile de dezvoltare a resurselor umane pe termen mediu și lung din Transilvania de Nord pentru ca resursele financiare să fie distribuite conform necesităților identificate la nivel regional și local într-o manieră mai clară și mai directă. Aceasta presupune, de asemenea, monitorizarea celor existențe, și evaluarea rezultatelor.

În calitate de membru al Consiliului de Coordonare Națională a Pactelor Regionale pentru Ocupare și Incluziune Socială, organizație membră a Comitetului Interinstituțional pentru Acordul de Parteneriat (CIAP) PROIS NV are o contribuție importantă la pregătirea corespunzătoare a României pentru utilizarea cât mai eficientă a fondurilor nerambursabile care îi vor fi alocate în viitorul exercițiu bugetar al Uniunii Europene 2014-2020.

În calitate de membru al Consiliului de Coordonare Națională a Pactelor Regionale pentru Ocupare și Incluziune Socială, PROIS-NV este reprezentat nemijlocit în COMITETUL DE COORDONARE A MANAGEMENTULUI ACORDULUI DE PARTENERIAT 2014-2020 (CCMAP). Silviu ISPAS, Directorul executiv al PROIS-NV este membru titular în CCMAP.

În forma sa de asociație, PROIS-NV are ca organ de conducere Adunarea generală a membrilor. Aceasta numește președintele și 2 vicepreședinți. Organele executive sunt Consiliul director și Secretariatul PROIS-NV. Consiliul director grupează câte un reprezentant din fiecare din cele 6 județe ale regiunii, precum și doi reprezentanți ai secțiunii Regional. Lor li se alătură directorul executiv, însărcinat cu conducerea Secretariatului PROIS-NV. Secretariatul are rolul de a sprijini sub aspect tehnic și organizatoric activitățile Pactului. De asemenea, în cadrul PROIS-NV funcționează Comisia Sectorială de Monitorizare a Planului Regional de Acțiune pentru Ocupare și incluziune socială (PRAO NV 2009-2013).

 

Conducerea executivă a PROIS-NV:

Daniela CULIC (Director General, Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Satu Mare) – Președinte  PROIS-NV, Președinte Filiala PROIS-NV din Satu Mare

Lect. Dr. Călin VAC (Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară Cluj) – Vicepreședinte PROIS-NV

Gheorghe MARCAȘ (Președinte, Camera de Comerț și Industrie Maramureș) – Vicepreședinte PROIS-NV

Silviu ISPAS (Director, Institutul de Formare Economică și Socială Cluj) – Director executiv PROIS-NV

Prof. Univ. Dr. Mihaela LUȚAȘ (Prorector, Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca)

Adrian FOGHIȘ (Director General, Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Zona Metropolitană Oradea) 

Prof. univ. dr. ing. Silviu Dan MÂNDRU (Prorector, Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca)

Florin CASPRIAC (Președinte, Centrul Creștin de Reintegrare Socială "ONISIM")

Cursurile PROIS-NV

PROIS-NV reprezentat în COMITETUL DE COORDONARE A MANAGEMENTULUI ACORDULUI DE PARTENERIAT 2014-2020 

COMITETUL REGIONAL NORD-VEST PENTRU PROBLEMELE ROMILOR

Flux de știri


Newsletter-ul PROIS-NV

Abonează-te la newsletter-ul nostru pentru a fi la curent cu ultimele ştiri și evenimente ale PROIS-NV.Vizitatori

348860