Flux de știri
2015-10-02

CE rambursează României 483 milioane euro pentru POSDRU

Ministerul Fondurilor Europene (MFE) anunţă că România a încasat suma de 483 milioane euro aferentă rambursării de către Comisia Europeană a cheltuielilor efectuate în cadrul proiectelor europene finanțate prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane (POSDRU) 2007-2013.

Decizia vine în urma îndeplinirii de către Autoritatea de Management pentru POSDRU, din cadrul Direcţiei Generale Programe Capital Uman (MFE), a tuturor recomandărilor și cerințelor Comisiei Europene, precum și a respectării angajamentului luat de a opera modificări în sistemul de management și control.

”Ministerul Fondurilor Europene împreună cu Guvernul României continuă eforturile de sprijinire a beneficiarilor în implementarea proiectelor, de verificare și validare a cererilor de plată și de rambursare. Cele 483 milioane de euro încasate pentru Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane reprezintă o confirmare că eforturile depuse de autoritățile române au rezultatele așteptate, contribuind astfel la atingerea ţintelor de absorbţie pentru exerciţiul financiar 2007-2013”, a precizat ministrul fondurilor europene, Marius Nica.

Pentru deblocarea plăţilor pe POSDRU 2007-2013, măsură decisă de Comisia Europeană la începutul lunii septembrie, AM POSDRU şi organismele intermediare au verificat 1.250 de proiecte aflate în curs de implementare.

Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane are ca obiectiv dezvoltarea capitalului uman şi creşterea competitivităţii, prin corelarea educaţiei şi învăţării pe tot parcursul vieţii cu piaţa muncii şi asigurarea de oportunităţi sporite pentru participarea viitoare pe o piaţă a muncii modernă, flexibilă şi incluzivă a 1.650.000 de persoane. (sursa: MFE)Cursurile PROIS-NV

PROIS-NV reprezentat în COMITETUL DE COORDONARE A MANAGEMENTULUI ACORDULUI DE PARTENERIAT 2014-2020 

COMITETUL REGIONAL NORD-VEST PENTRU PROBLEMELE ROMILOR

 

Newsletter-ul PROIS-NV

Abonează-te la newsletter-ul nostru pentru a fi la curent cu ultimele ştiri și evenimente ale PROIS-NV.Vizitatori

343356