Noutăţi

INVITAȚIE | „Start-up în România și fondurile nerambursabile”

2017-03-22

Programele de sprijin pentru înființarea de noi afaceri sunt din ce în ce mai frecvente în România. Creşterea investiţiilor în start-up-uri în România, atât din sectorul public (fonduri europene, bani de la Guvern), cât şi din cel privat (fonduri proprii, accelatoare, etc) coincide cu creşterea interesului general pentru domeniul antreprenorial.
 
PROIS-NV, datorită interesului membrilor săi şi rolului asumat de stimulare a ocupării sustenabile a forţei de muncă, inclusiv prin antreprenoriat, se implică în mod activ în acest proces. Avem o experiență directă în sprijinirea de start-up-uri în 4 regiuni de dezvoltare ale României. (Mai multe detalii pe pagina de web www.prois-nv.ro). Totodată ne-am propus să reflectăm şi să învăţăm din experienţa românească din ultimii ani din acest domeniu.
 
Propunem, aşadar, o dezbatere pe această temă importantă, cu implicații economice și sociale semnificative: Start-up în România și fondurile nerambursabile. Dorim să aducem în atenția participanților, și nu numai, următoarele aspecte:
(1) Lecțiile trecutului: proiecte POSDRU, proiecte guvernamentale. Ce a funcţionat bine, ce a fost mai puțin bine? Cu ce ramânem?
(2)  Există suficient potențial creativ pentru înființarea de start-up-uri în contextul existenței simultane a mai multor programe de sprijin?
(3) Domeniile pentru care se acordă un sprijin pentru start-up-uri sunt cele de interes pentru mediul antreprenorial? Dar pentru dezvoltarea durabilă a României? Poate fi luată în considerare și o componentă regională în stabilirea domeniilor prioritare?
 
Dezbaterea este programată să aibă loc în Cluj-Napoca, în data de 7 aprilie 2017, în Sala Mare a Prefecturii Cluj (Cluj-Napoca, str. 21 Decembrie 1989, nr. 58) între 11:00 și 15:00.
 
Sunt invitați la dezbatere antreprenori, reprezentanți ai autorităților cu rol în sprijinirea start-up-urilor, ai mass-media de specialitate, ai organizațiilor de antreprenori, ai mediului academic, ai firmelor de consultanță, etc.
 
Lista invitaților (listă deschisă)
Agenția de Dezvoltare Regională Nord-Vest
Asociația Patronilor și Meseriașilor Cluj
Banca Comercială Română
Banca Transilvania
Bursa
Camera de Comerț și Industrie Bistrița-Năsăud
Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Satu-Mare – dna Daniela Culic
Consiliul Național al IMM-urilor – dl Florin Jianu
Liga Întreprinzătorului Român – dl. Coroian Adrian
Ministerul Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene
Ministrul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat
Primăria Cluj-Napoca
Senatul României – dl. Eugen Teodorovici
Transilvania Business
Universitatea Babeș-Bolyai Cluj-Napoca
Universitatea de Știinte Agricole și Medicină Veterinară Cluj-Napoca – dl Călin Vac
Ziarul Financiar

Antreprenori de start-up cu finanțare POSDRU din regiunea NV
 
Înscriere: Toate persoanele interesate se vor înregistra AICI până cel târziu în 6 aprilie 2017, ora 16:00.
 
Condiții de participare:
Membrii PROIS-NV – gratuit  
Organizațiile care nu sunt membre PROIS-NV sau persoanele fizice – taxă de participare 100 lei.   
 
Taxa poate fi platită fie prin virament bancar (Asociația „Pactul Regional Nord-Vest pentru Ocupare și Incluziune Socială”, cont RO53BTRL01301205U28722XX deschis la Banca Transilvania, sucursala Cluj-Napoca, cu mențiunea „ANTREPRENORIAT”), fie în numerar la sediul Secretariatului PROIS-NV (Cluj-Napoca, str. Fluerașului nr. 3, zona P-ței Cipariu). Dovada plății taxei de participare se va transmite la adresa secretariat@prois-nv.ro.
 
Vă așteptăm!


Cursurile PROIS-NV

PROIS-NV reprezentat în COMITETUL DE COORDONARE A MANAGEMENTULUI ACORDULUI DE PARTENERIAT 2014-2020 

COMITETUL REGIONAL NORD-VEST PENTRU PROBLEMELE ROMILOR

Flux de știri


Newsletter-ul PROIS-NV

Abonează-te la newsletter-ul nostru pentru a fi la curent cu ultimele ştiri și evenimente ale PROIS-NV.Vizitatori

338765