Site-ul PROIS-NV este în curs de reconstructie.
Va asteptam in curand pe noul site!

Flux de știri
2017-01-09

Fondul social european a ajutat aproape 10 milioane de europeni să își găsească un job

Comisia Europeană a publicat în data de 5 ianuarie a. c. un raport de evaluare a investițiilor realizate în cadrul Fondului social european (FSE) în perioada 2007-2013, cu rapoarte specifice pentru fiecare stat membru.

În raport se arată că, până la sfârșitul anului 2014, cel puțin 9,4 milioane de rezidenți europeni și-au găsit un loc de muncă cu ajutorul fondului. 8,7 milioane au dobândit o calificare sau un certificat, iar 13,7 milioane de participanți au raportat alte rezultate pozitive, precum creșterea nivelurilor de competențe.

Conform evaluării, în perioada 2007-2014, Fondul social european a acordat un sprijin esențial pentru implementarea priorităților UE și naționale în materie de creștere inteligentă, durabilă și favorabilă incluziunii, printre care se numără obiectivele Strategiei Europa 2020 și recomandările specifice fiecărei țări emise în cadrul semestrului european.

Participanții la acțiunile FSE au fost repartizați în mod uniform la nivelul societății între persoane inactive (36 %), persoane care au un loc de muncă (33 %) și șomeri (30 %). Principalele grupuri țintă au inclus persoane cu nivel redus de competențe (40 %), tineri (30 %) și persoane defavorizate (cel puțin 21 %). În plus, 51,2 milioane dintre participanți au fost femei.

Statele membre au beneficiat de importante resurse financiare suplimentare în cadrul FSE pentru a face față provocărilor sociale și celor legate de ocuparea forței de muncă, pentru a ajuta cetățenii și pentru a institui politici pentru care, în alte condiții, le-ar fi fost greu să găsească sprijin financiar. De exemplu, FSE a furnizat peste 70 % dintre resursele destinate politicilor active în domeniul pieței forței de muncă în Bulgaria, Estonia, Grecia, Letonia, Lituania, Malta, România și Slovacia și peste 5 % din cheltuielile pentru educație și formare profesională în Portugalia și Republica Cehă. De asemenea, FSE a creat noi modalități de colaborare între părțile interesate și a sprijinit inovații la nivel local și regional care, mai apoi, au fost aplicate la nivel național. (sursa: www.europa.eu)



Cursurile PROIS-NV

PROIS-NV reprezentat în COMITETUL DE COORDONARE A MANAGEMENTULUI ACORDULUI DE PARTENERIAT 2014-2020 

COMITETUL REGIONAL NORD-VEST PENTRU PROBLEMELE ROMILOR

 

Newsletter-ul PROIS-NV

Abonează-te la newsletter-ul nostru pentru a fi la curent cu ultimele ştiri și evenimente ale PROIS-NV.



Vizitatori

348722